BRIANNA KOCKA – LET IT STAY (EP)

Brianna Kočka is een Amerikaanse vrouwelijke singer-songwriter en producer uit Minneapolis, Minnesota. Haar songs doken al op in een aantal televisieseries zoals o.a. ‘General Hospital’, ‘’20/20’, ‘Betrayed’ en ‘Siesta Keys’. Haar songteksten zijn niet zelden autobiografisch en qua begeleidende instrumentatie zullen er misschien wel herinneringen aan het werk van iemand als Joni Mitchell bij u opkomen.

Haar vorige albums waren debuutplaat “Write By Night” uit 2010, “Dreamlife” uit 2018 en “Three Songs” uit 2019. Daar komt nu een vierde album bij in de vorm van het vijf tracks tellende minialbum “Let It Stay”. Tussen 2012 en 2015 schreef ze en zong Brianna Kočka songs voor de triphop-formatie ‘Sun Gods To Gamma Rays’ waarmee twee albums werden opgenomen. En onder een pseudoniem ‘CAETANI’ bracht ze in 2011 ook nog “The Black EP” uit, een album met indie rocksongs.

De vijf nummers op “Let It Stay” zijn stuk voor stuk intimistische songs in de stijl van Nick Drake, te beginnen met openingstrack “All The Questions I Have Right Now”, gevolgd door het jazzy nummer “Seasons” dat u op de bijgaande video kunt beluisteren. Daarna krijgen we de songs “Make Me A Quiet Place To Lay” en “A Song About Stories And Sleep”.

Helemaal aan het einde van dit minialbum brengt Brianna Kočka nog haar tweede single die uit deze plaat werd getrokken. Dat is het al even intieme liedje “Sunset Vignette” dat mede omwille van haar delicate zangwerk een bijzonder traag verloop kent en op de tweede video kan worden beluisterd. Zij heeft deze vierde soloplaat die gewoon bij haar thuis werd opgenomen ook zelf geproducet en het lijkt volgens ons alsof deze nieuwe EP de voorbode zal vormen voor een binnenkort nog uit te brengen full-cd van deze singer-songwriter.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video